Intr-un studiu realizat recent am putut observa ca 16.7% dintre oamenii prefera sa achizitioneze piese second hand in detrimentul pieselor noi. De ce? Deoarece chiar si acestea au unele avantaje, chiar daca majoritatea nu reusesc sa le observe si sunt tentati sa dea mai multi bani, evitand gasirea unor solutii mai bune.

Pentru inceput, nu trebuie sa priviti piesele second hand ca fiind niste piese rele care nu se mai pot folosi. Nu este adevarat! Cei care se ocupa cu vanzarea de piese second hand iau acele piese din scutere/maxiscutere dezmembrate, dezmembrare care poate a avut loc din varii motive: ca de exemplu, achizitia unui nou model si dorinta de a face bani din modelul mai vechi.

In primul rand exista sanse mari sa gasesti mult mai repede piese originale pentru modelul pe care il detii.

Daca vorbim despre o defectiune la scuter/maxiscuter, atunci cand trebuie sa achizitionam o piesa noua vom scoate mai multi bani din buzunar. Daca nu dorim piese aftermarket si nici piese noi, cea mai buna alternativa este sa apelam la un depozit/magazin care detine piese second hand. Pretul va fi mult mai bun si poti fi sigur ca piesele sunt originale si de calitate.

Posibil mai ieftine si cu o calitate superioara

Fara indoiala, piesele second hand sunt mai ieftine decat piesele noi. Chiar daca vorbim de piese pentru motor, caroserie, mecanica, care pot ajunge la preturi mari, iti recomandam sa achizitionezi una de la dezmembrari pentru ca pretul este mai mic comparativ cu o piesa noua.

Poti avea parte de o negociere usoara cu vanzatorul.

Stim cu totii ca produsele care sunt noi au un pret fix. Atunci cand vine vorba de piese second hand exista sanse mari ca vanzatorul sa scada pretul usor, mai ales daca doresti sa achizitionezi mai multe produse, obtinand astfel un pret mult mai bun.

Aceleasi culori

Sa spunem ca ai avut un incident in care carena a avut de suferit. In momentul in care apelezi la un magazin care are si piese second hand sunt sanse mari sa gasesti carene de aceasi culoare, iar dupa modificare sa nu se observe deloc ca aceasta a fost schimbata. Acest lucru nu este insa valabil doar in cazul carenelor ci si in cazul altor piese.

Faci un singur drum

De multe ori suntem nevoiti sa mergem in mai multe locuri pentru toate piesele de care avem nevoie. Fie din lipsa stocului, fie din lipsa modelului de care avem nevoie. Avantajul pe care il ai in momentul in care alegi sa iti achizitionezi piese second hand este ca exista sanse foarte mari sa le gasesti pe toate in acelasi loc. In acest fel economisesti foarte mult timp si poti sa iti petreci timpul impreuna cu scuterul/maxiscuterul tau.

 

Daca esti convins si vrei sa iti achizitionezi piese second hand noi suntem aici pentru tine. Avantajul pe care il ai daca comanzi de la noi este ca detinem piese pe care nu le are aproape nici un magazin pe stoc, iti oferim garantie de returnare pana la 30 de zile daca sunt motate la service autorizat, iar comanda va ajunge la tine in 48 de ore.

ScuterMag este un magazin/depozit care administreaza vanzarea si distributia vehiculelor electrice (scutere, biciclete, trotinete, triciclete, hoverboard-uri) si piese noi & second hand pentru vehicule cu motor pe benzina.  Gasesti o gama larga de produse la noi pe site. Te asteptam pe www.scutermag.ro.

Asadar, care sunt concluziile pe care le tragem?

Avantaje:

  • Piese originale
  • Calitate buna
  • Pret redus
  • Livrare rapida
  • Garantie de returnare pana la 30 zile daca sunt montate la service autorizat

Dezavantaje:

  • In anumite cazuri nu se vom stii daca piesele vor tine 3 luni sau 5 ani, dar este un risc pe care ni-l asumam.
  • Nu vei avea estetica unei piese noi
  • Daca o montezi pe cont propriu nu beneficiezi de garantia oferita de catre noi.

Leave a Reply