Confuziile din jurul terminologiei de vehicul electric

Un vehicul electric este un vehicul care include un motor electric. Am spus tot, nu? Cu alte cuvinte, putem incheia articolul :).

Vehiculul electric este mijlocul de transport care foloseste ca sursa de energie fie un sistem electric exclusiv, fie un sistem electric hibrid. Acest tip de vehicul are emisii zero atunci cand este propulsat de un motor electric cu alimentare de la o sursa electrica, fie o baterie, fie un super condensator.

Cu toata seriozitatea insa, exista o mare confuzie in ceea ce priveste terminologia vehiculului electric. Mai mult, o mare parte a publicului nici nu stie ce este o masina electrica, de aceea, cu atat mai mult, nici nu stiu in cat de multe subcategorii se descompune categoria vehicolelor electrice.

Multi vorbesc si scriu despre “vehicule electrice”, ca si cum termenul este sinonim cu “masinile electrice”, dar scuterele electrice, camioanele electrice, autobuzele electrice, bicicletele electrice, trenurile electrice, tramvaiele electrice, trotinetele electrice, avioanele electrice, barcile electrice, tricicletele electrice si chiar skateboard-urile electrice, toate acestea, sunt vehicule electrice.

Cu alte cuvinte, trebuie sa fim foarte atenti la categorii si la modalitatea in care utilizamacest termen, care dupa cum ati vazut are destule clasificari si nu este atat de general precum credeati. Nu e asa?

 

Leave a Reply

^