Hoverboard-ul gadgetul viitorului

Ce este un hoverboard sau un segway electric?

Ca putem defini  un hoverboard este bine de stiut ca la un simplu search pe google, il vom regasi sub mai multe denumiri : hoverboard, skateboard, segway, powerboard sau freewheel.  Ceea ce nu foarte multi stim, este ca, hoverboard-ul este de fapt un scuter 🙂 –  un scuter electric modern, termenul tehnic  fiind cel de self-balancing scooter(scuter cu balans automat) sau self-balancing two-wheeled board (placa cu doua roti si balans automat).

Din acest motiv, uneori, il putem gasi incadrat si la vehicule electrice, unde mai sunt incadrate si:  bicicletele electrice, trotinetele electrice sau tricicletele electrice.

Cum functioneaza un hoverboard?

Un hoverboard are integrat un motor electric si un sistem avansat de stabilizare, deplasandu-se prin balansarea corpului nostru sau mai bine spus, prin detectarea gradului unghiului de inclinare al corpului celui care este pe el. In comparatie cu un segway, el nu are ghidon.  Hoverboardurile pot fi folosite atat pentru interior, cat si pentru exterior si sunt relativ usor de controlat. O persoana are nevoie de doar cateva minute pentru a invata sa le foloseasca. Sistemul de echilibrare incorporat monitorizeaza echilibrul in timp ce controleaza acceleratia, franarea si schimbarile de directie.

Hoverboard-ul gadgetul viitorului

Hoverboardurile s-au transformat intr-un timp record in cele mai populare gadgeturi ale vremii, atat pentru designul atragator, in diverse nuante, cu aspect SF, uneori  „tunat” cu lumini si leduri de rulare sub placa, pe care le poti utiliza atat ziua cat si noaptea, cu muzica, bluetooth, etc  Avand aceste dotari si fiind si un mijloc de transport  placut, distractiv si relaxant, cine nu si-ar dori sa il aiba sau sa il incerce?

Pentru unii, reprezinta un mijloc de a-si petrece altfel timpul, pentru altii, un altfel de „jucarie la moda” care le ofera distractie maxima si adrenalina, iar cel mai multi il folosesc ca pe un mijloc de transport alternativ catre scoala, universitate sau munca, sau ca pe un altfel de mod de a face miscare si a fi impreuna cu familia afara, in aer liber!

Scuterul electric cu balans automat, este un dispozitiv relativ nou inventat, care a atras atentia inca de la lansare, el fiind in ansamblu, un mijloc de transport modern cu specific urban care este apreciat deopotriva atat de adulti, tineri cat si de copii.

Leave a Reply

^