Mica incursiune in istoria vehiculelor electrice

Intr-o lume a vitezei, unde oamenii nu mai stiu sa se opreasca pentru a se bucura de micile lucruri din viata, noi ne-am inceput activitatea crezand in frumos, miscare, oameni, echilibru, natura, relaxare.

Un vehicul electric, nu este doar un mijloc de transport catre slujba ci este un fel de a fi, pentru aceia dintre dumneavoastra care sunt familiarizati cu el. Un prieten care intelege sa respecte natura, sa nu produca zgomot si sa iti permita sa te bucuri de peisajele din jur, chiar si in mijlocul unor ambuteiaje. Pentru cei care nu stiau, vehiculul electric nu este o noutate. Din contra! Este un automobil cu istorie. Si ce istorie! 🙂

Primul automobil electric a fost construit de Robert Anderson in Aberdeen in anul 1839, acesta fiind definit ca un vehicul cu emisii zero propulsat de un motor electric, cu alimentare de la o sursa electrica, de obicei baterie de vehicul electric sau supercondensator.

Un lucru mai putin cunoscut ar fi ca Apollo nu ar fi ajuns pe Luna de exemplu, fara sa fi fost inventat un vehicul electric cu baterii, dezvoltat de Boeing si General Motors. Acest vehicul a fost utilizat si a ajutat astronautii din Programul Apollo pe Luna (Lunar Roving Vehicle) in misiunea lor.

In 1916 , Woods a inventat prima masina hibrida, combinand motorul electric cu motorul cu combustie interna, lucru care va duce in timp la punerea in umbra si chiar pe tusa, a automobilului electric.

Desi General Motors a construit si lansat pe piata intre anii 1996–1999 primul automobil electric modern, EV1 a fost retras de pe piata, la presiunea companiilor petroliere care la momentul acela ar fi considerat ca acest vehicul nu are o cerere de piata. Pe langa companiile petroliere lovitura finala pentru vehiculul electric, au dat-o producatorii automobilelor cu combustie interna, prin Henry Ford. Astfel, automobilul electric a fost declarat mort pana in 1960.

Anul 2008 insa, reprezinta reinvierea si inceputul erei autovehiculului de serie in totalitate cu alimentare electrica, primii care au participat la aceasta relansare fiind cei de la Tesla Roadster si Phoenix Motors.

Se pare astfel ca si crizele petroliere si de carburanti pot participa pozitiv la schimbarea in bine a societatii!

Leave a Reply

^