Schimbarea uleiului pas cu pas

Schimbarea uleiului!

 

Azi va vom expune pas cu pas cum se realizeaza schimbarea uleiului la motociclete si scutere. Poate sunteti la prima experienta cu schimbarea uleiului, iar noi venim in ajutorul vostru! Pentru a fi siguri ca o faceti bine va sfatuim insa sa consultati si manualul cu instructiuni.

Pasul 1: Produsele de care avem nevoie

  • O piesă foarte importantă a echipamentului este un suport din spate. Daca scuterul sau motocicleta este echipată cu un suport central, atunci nu veți avea nevoie de suportul din spate.

De ce mai avem nevoie?

Pasul 2: Capacul de ulei

Desurubati capacul uleiului de motorului, astfel incat aerul sa poata trece prin motor. In acest fel, uleiul se poate scurge corect prin orificiul de evacuare a uleiului.

 

Pasul 3:Incalzirea

Porniți scuterul/motocicleta si lasati-o sa se incalzeasca timp de cateva minute, astfel incat uleiul sa fie cald. Acest lucru ajuta fluxul de ulei atunci cand se scurge.

Pasul 4: Indepartarea boltului de scurgere

Pentru a indeparta surubul de golire, pur si simplu utilizati cheia tubulara. Daca este greu de indepartat, incercati sa va folositi de un ciocan cu care sa loviti usor manerul cheii. Dupa indepartarea surubului uleiul apoi se va scurge in vas.

Pasul 5: Filtrul de ulei

Indepartati filtrul uleiului cu mana. In cazul in care scuterul/motocicleta dvs. vine cu un cap de piulita pe ea, indepartarea ar trebui sa fie mai usoara.

 

Pasul 6: Asteptati!

Acum, daca aveti surubul de evacuare si filtrul oprit, lasati sa se scurga tot uleiul din motor. Folositi prosoape de hartie deoarece exista posibilitatea unor scurgeri pe anteturi.

 

Pasul 7: Instalarea filtrului de ulei

Scufundati degetul in noul recipient de ulei si frecati inelul de etansare al noului filtru in forma literei O. Acest lucru va asigura un sigiliu frumos la instalarea noului filtru.

 

Pasul 8: Umplerea

Umpleti cantitatea potrivita de ulei in conformitate cu manualul dvs de utilizare, va puteti ajuta de o palnie pentru a usura toata munca. Dupa umplere, porniti motorul si verificati nivelul uleiului prin geamul de vizionare. Adaugati mai multa cantitate de ulei daca este necesar.

 

Pasul 9: Bucurati-va de plimbare!

Indepartati suportul si bucurati-va de plimbarea pe care ati asteptat-o in tot sezonul rece!

 

Leave a Reply

^