De ce sa iti achizitionezi un vehicul electric?

 

Raspunsul este simplu. Pentru ca ai parte de o serie de avantaje zi de zi!

Care sunt acestea? 

1. Economistesti timpul. Nimic nu poate fi mai stresant decat sa petreci atat in fiecare dimineata cat si la orele de varf timpul in traficul infernal. Timpul economisit il poti investi in tine si in planurile pe care le ai in ziua respectiva.

2. Locurile de parcare. Nu va mai fi nevoie sa pierzi minute in sir cautand un loc de parcare liber.

3. Consumul de carburant. Deoarece toti ne dorim sa ne reducem cheltuielile de zi cu zi, acesta poate fi un prim pas si foarte important.

4. Protejezi mediul inconjurator. In asa fel contribui eliminarea poluarii solului si aerului, acest lucru fiind benefic atat pentru mediu cat si pentru tine!

5. In 90% din cazuri nu ai nevoie sa il inmatriculezi sau sa detii carnet. Pentru vehiculelel acre nu depasesc 800W nu necesita carnet si inmatriculare. Sunt clasificate ca biciclete electrice. Se poate circula pe pista de biciclete

Acum, hai sa ne gandim cat consumi atunci cand alegi sa folosesti ca si mijloc de transport masina sau scuterul. Sa spunem ca parcurgi intre 5-10km in oras/zi. Consumul aprox. pe care il faci cu masina este urmatorul:

Sau poate iti place sa folosesti scuterul, atunci consumul este urmatorul:

 

Te-am facut curios acum care este consumul pe care il ai daca folosesti un vehicul electric? Consumul este urmatorul:

ALEGE UNUl DINTRE PRODUSELE NOASTRE

Motorul electric VS Motorul pe benzina

Perfomanţe

Motocicletele si scuterele electrice sau pe benzină sunt similare în greutate şi dimensiuni fiind aproximativ apropiate în perfomanţă. În August 2013 Road and Track a evaluat motociclete electrice high-end ca fiind mai rapide şi mai manevrabile decât motocicletele convenţionale. Autovehiculele electrice au un sprint 0-100 km mai bun, deoarece cuplul maxim este dezvoltat imediat, iar datorită lipsei ambreiajului cuplul este disponibil instant.

 

Distanţă

Motociclete şi scuterele electrice suferă considerabil la capitolul distanţă, deoarece bateriile nu pot stoca la fel de multă energie ca şi rezervoarele de benzină. Orice motor sau scuter cu o autonomie de peste 210 km cu o singură încărcare este considerată excepţional de lungă. Acest lucru rezultă că autovehiculele electrice excelează la distanţe fixe dus-intors, la drum întins unii şoferii experimentează “range anxiety”, frica de a rămâne fără combustibil. De asemenea motoarele electrice excelează la viteză în detrimentul distanţei. De exemplu scuterul cu cea mai mare autonomie este ZEV 10 LRC, poate acoperi o distanţă de 220 de km la o viteză de 89 km, dar dupa datele producătorului autonomia scade la 129 de km la o viteza de 112 km. Un blog de ştiri BBC a raportat faptul că Johammer J1 este capabil de o autonomie de 200 km cu o singura încărcare.

Întreţinere

Scuterele şi motoarele electrice necesită foarte puţină intreţinere. Damon Lavrinc de la revista Wired a spus la finalul unui experiment unde a condus timp de 6 luni o motociclete electrică:” Cu o baterie, un motor şi o cutie neagră care te ţine în mişcare, motocicletele electrice sunt un fleac când vine vorba de întreţinere faţă de motocicletele convenţionale, care au nevoie de lubrifianţi, ajustări şi tunning. Pe scurt trebuie să iţi faci griji doar de consumabile; plăcuţe de frână, cauciucuri şi poate lichidul de la frâne, asta e tot”. Scuterele şi motocicletele electrice care sunt echipate cu frâne ce recuperează energia regenerative braking, plăcuţele de frână au viaţa mai lungă, deoarece o porţiune significantă a frânării este realizat de către motorul electric in locul frânelor mecanice.

Consumul

Între 1 şi 2 centi pe mila (depinde de tarifele electrice), autovehiculele electrice se bucară de un avantaj consum-cost enorm. Trei luni si 2.800 de km de făcut naveta cu o motocicletă electrică l-a costat pe Lavrinc mai putin de 30 de dolari pentru curent; pe o motocilcetă BMW pe benzină la un drum de 650 km a costat aproximativ la fel.

Zgomot

Autovehiculele electrice sunt mult mai silenţioase decât cele propulsate pe benzină, atât de silenţioase încât se pot furişa asupra pietonilor neatenţi, unele sunt echipate să producă sunete artificiale. Mecanici cu renume au spus că aceasta este cea mai mare diferenţă între autovehiculele electrice şi cele pe benzină sau motorină. Motociclete şi scuterele electrice beneficiază de un bonus în siguranţă, deoarece şoferul poate să audă pericolul venind. Dacă o motocicletă este mai zgomotoasă, deci mai uşor de auzit, prin urmare este mai sigură decât una silenţioasă este contestată. La viteze mari “miorlăitul” unui motor electric este asemănător cu sunetul unei nave spaţiale.

Te-am convins? Hai si arunca o privire la vehiculele electrice pe care le avem:

ALEGE UNUl DINTRE PRODUSELE NOASTRE